Biography

Giovanni “Cho” Rustenberg (1993) debuteerde op achttienjarige leeftijd met zijn soloclip ‘Veel Schijt’. Inmiddels is hij miljoenen Youtube views verder en bracht Cho twee mixtapes uit; 'Knock Knock', 'Knock Knock II' en een album 'Knock Knock III'.

In 2012 bracht Cho de mixtape ‘Knock Knock’ uit. Hij rapte veelal over bestaande beats en liet horen dat hij een groot raptalent bezit. Een dik jaar later volgde ‘Knock Knock 2’, waarvoor de MC met producer Spanker samenwerkte. “Op die tape heb ik laten horen niet alleen te kunnen rappen, maar echt liedjes te maken.” De track ‘Workshop’ featuring Bokoesam leverde hem een gouden plaat op. In 2014 bracht hij de EP ‘Misschien wel hè?’ met daarop onder andere de titel tracks ‘Misschien wel hè?’ en de remix versie featuring Adje, Frenna, Dio, Brahim Fouradi, Jayh & Ronnie Flex. Beiden tracks leverde Cho platina platen op.

Cho luisterde als jonge jongen veel naar technische rappers als Eminem en Andre 3000. “Daarnaast kocht ik veel singles, vooral voor de instrumentals. Die probeerde ik weer kapot te rappen om zo aan mijn eigen stijl en kunde te werken.” Cho staat bekend om creatief stemgebruik, snelle flowswitches en vaardige rijms. “Ik weet nu heel goed wat ik wil en waar mijn kracht ligt. Ik heb mij muzikaal, maar ook als mens sterk ontwikkeld. Ik heb zin om dit te laten horen en te laten zien op het podium.”

Dit heeft Cho duidelijk laten zien en horen op zijn laatste album ‘Knock Knock III’, welke hij met Spanker heeft gemaakt en uitbracht in 2016. Op deze mixtape staan met platina platen bekroonde samenwerkingen; ‘Popalik’ featuring Stefflon Don en ‘Ik mis je’ featuring La Rouge.

Na de release van ‘Knock Knock III’ volgen drie “stille” jaren. Cho neemt uitgebreid de tijd om zichzelf opnieuw uit te vinden en komt in 2019 dan ook met een sterke comeback met het album ‘Since ’93’. Het album telt maar liefst 19 tracks met een sterke persoonlijke boodschap van Cho. ‘Since ’93’ word goed ontvangen door de fans waarop Cho 2 solo shows aankondigt in de Paradiso Amsterdam. Beide shows verkopen in recordtijd uit en gaat de boeken in als ‘snelst uitverkochte show’ van een Nederlandse urban act.

het jaar 2020 staat in het teken van zijn eigen label ‘New Vintage College’. Met de lancering van de ‘NVC’ merchandise en de nieuwste release ‘Vergeet’ is Cho klaar om 2020 over te nemen!

 

Updated: March 2020

Management

Contact:
info@lafoux.com

If you have any queries, please send message, and we will be in touch soon

Booking

Topbillin’
Eliza Ammeraal
eliza@topbillin.nl