Biography

Giovanni “Cho” Rustenberg (1993) debuteerde op achttienjarige leeftijd met zijn soloclip ‘Veel Schijt’. Inmiddels is hij miljoenen Youtube views verder en bracht Cho twee mixtapes uit; Knock Knock, Knock Knock II en een album Knock Knock III.

In 2012 bracht Cho de mixtape Knock Knock uit. Hij rapte veelal over bestaande beats en liet horen dat hij een groot raptalent bezit. Een dik jaar later volgde Knock Knock 2, waarvoor de MC met producer Spanker samenwerkte. “Op die tape heb ik laten horen niet alleen te kunnen rappen, maar echt liedjes te maken.” De track ‘Workshop’ featuring Bokoesam leverde hem een gouden plaat op. In 2014 bracht hij de EP ‘Misschien wel hè?’ met daarop onder andere de titel tracks ‘Misschien wel hè?’ en de remix versie featuring Adje, Frenna, Dio, Brahim Fouradi, Jayh & Ronnie Flex. Beiden tracks leverde Cho platina platen op.

Cho luisterde als jonge jongen veel naar technische rappers als Eminem en Andre 3000. “Daarnaast kocht ik veel singles, vooral voor de instrumentals. Die probeerde ik weer kapot te rappen om zo aan mijn eigen stijl en kunde te werken.” Cho staat bekend om creatief stemgebruik, snelle flowswitches en vaardige rijms. “Ik weet nu heel goed wat ik wil en waar mijn kracht ligt. Ik heb mij muzikaal, maar ook als mens sterk ontwikkeld. Ik heb zin om dit te laten horen en te laten zien op het podium.”

Dit heeft Cho duidelijk laten zien en horen op zijn laatste album Knock Knock III, welke hij met Spanker heeft gemaakt en uitbracht in 2016. Op deze mixtape staan met platina platen bekroonde samenwerkingen; ‘Popalik’ featuring Stefflon Don en ‘Ik mis je’ featuring La Rouge.

In 2018 verrast Cho met zijn EP “Geen interview”  met samenwerkingen van Abigail Johnson, Sevn Alias, en BKO. Ook keerde hij terug op het album van Spanker met “Bende”.

Cho is druk bezig in de studio en werkt inmiddels aan nieuw werk dat in 2018 uitgebracht zal worden.

 

Updated: August 2018

Management

Contact:
info@lafoux.com

If you have any queries, please send message, and we will be in touch soon

Booking

Topbillin’
Eliza Ammeraal
eliza@topbillin.nl