Biography

Amsterdamse rapper JoeyAK (1997) heeft zichzelf een baan gevochten in de Nederlandse rapgame door zelfstandig tracks te releasen op Youtube en Spotify. Zijn eerste track ‘Drecht’ bracht hij begin 2017 uit waarna zijn tweede single snel volgde. Zijn derde single “Luitenant” werd het officiële startschot met een video van meer dan 1.6 miljoen views en meer dan 2.5 miljoen streams op Spotify.

In minder dan 48 uur na het uitbrengen van ‘Luitenant’ werd hij opgepakt en zat hij vast. Waarom en hoe lang is niet waar hij lang en breed over wil uitlaten. Hij heeft vanachter de tralies moeten toezien hoe zijn track hem naar een nieuwe hoogte bracht maar kon er verder niet direct van genieten. Zijn debuut-EP “Luitenant” werd hierdoor ook uitgesteld tot begin 2018. Ondanks zijn gevangenschap wist hij bijzondere samenwerkingen vast te leggen, waaronder met Sevn Alias, Boef, Idaly, Vic9 en D-Double. Zijn EP werd desalniettemin breed en positief ontvangen en wist een plek in de top 10 bemachtigen en belandde op nummer 5. Een zeer bijzondere prestatie voor een rapper die op eigen krachten zijn muziek heeft uitgebracht zonder alle ruimte en mogelijkheden voor promotie.

Daarnaast heeft JoeyAK ook bijdragen aan diverse tracks van diverse reeds gevestigde artiesten waaronder Jonna Fraser voor de track “Touchdown” samen met Sevn Alias, Vic9 voor zijn track “Gang” en voor Esko zijn nummer 1 album met de track “Hooptie Money” samen met Cho en MocroManiac.

Na zijn vrijlating heeft hij eindelijk volop kunnen genieten van zijn succes en heeft hij heel hard gewerkt aan de opvolger van zijn debuut-EP. Het resultaat is zijn eerste album “Hoofd Heet Hart Koud” ofwel “HHHK” met daarop bijdrage van onder andere Josylvio, 3robi en Yung Felix. Dit resulteerde in optredens op WOO HAH! & Appelsap waar hij 2x alles afbrak.

Gezien de bijzondere start van zijn carrière kunnen we nog heel veel van hem verwachten in de aankomende jaren. Waaronder veel nieuwe muziek en het aandoen van diverse festivals in het aankomende festivalseizoen.

——-

JoeyAK is getekend bij Artsounds en staat onder management bij La Foux.

Updated: November 2018

Management

Contact:
info@lafoux.com

If you have any queries, please send a message and wewill be in touch soon

Booking

La Foux

Latest releases