Biography

Josylvio aka Mr. Hella Cash is van meest populaire artiest uitgegroeid tot 1 van de belangrijkste platenbazen in Nederland.

Zijn debuutsingle en tevens gouden plaat ‘Le7nesh’ bracht hij uit in 2015; een samenwerking met Sevn Alias en geproduceerd door Esko. Het succes van zijn debuutsingle bleef niet lang onopgemerkt en al snel volgde zijn, inmiddels gouden, debuutalbum ‘Ma3seb’ in 2016.

Daarna volgde zijn tweede album ‘Twee Gezichten’ in 2017 en wist hij binnen een korte tijd gouden en platina platen te ontvangen voor zijn tracks ‘Abu Dhabi’, ‘Kleine Jongen’ en ‘Westside’. Josylvio is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop en rap scene. Ook in het festivalcircuit maakt Josylvio zijn naam meer dan waar en heeft hij inmiddels gestaan op WOO HAH, Encore, Appelsap, Dutch Valley, Oh My Festival en Summer Festival in Antwerpen.

Hoewel zijn vogelvlucht van ‘een jongen op straat’ tot ‘een jongen op het podium’ snel ontwikkelde, kwam het voor hem uit onverwachte hoek. Josylvio bracht zijn jeugd door in ’t Gooi, maar voelde niet veel voor het rechte pad. Zijn rebelse en turbulente tienerjaren heeft hij doorgebracht op een school voor ‘Zeer Moeilijke Opvoedbare Kinderen’, maar één ding wist hij wel zeker en dat was dat hij wou rappen. Samen met zijn klasgenoot Esko maakte zij samen liedjes maar verloren zij het contact nadat Josylvio van school werd gestuurd. Een paar jaar later kwamen ze weer in contact door stom toeval. Josylvio probeerde een ‘Esma’ te bellen maar drukte per ongeluk op ‘Esko’. Van een gesprek met het meisje is niks meer geworden, maar tussen hem en Esko bloeide de vriendschap weer op tot meerdere tracks en platina platen.

In september 2017 bracht Josylvio de track ‘Ride or Die’ uit geproduceerd door Esko en wist binnen week te belanden op de felbegeerde nummer 1 positie in de officiële hitlijst van Nederland. Een uitzonderlijke prestatie voor een solo artiest zonder featurings dat bekroond werd met een dubbel platina award. In 2018 presteerde hij wederom hetzelfde door een nummer 1 hit te scoren met de multi-platinum track ‘Catch up’. De tweede single van zijn nieuwe album ‘Hella Cash’ welke uitkwam in februari 2018 en eveneens binnenkwam op 1 in de Nederlandse album charts. Hetzelfde geldt voor zijn nummer 1 hit met Esko, genaamd ‘Hey Meisje’.

Het album ‘Hella Cash’ ging platina en Josylvio was in 2018 de meest gestreamde Nederlandse artiest. Daarnaast verkocht hij de meeste albums en had hij de meeste views op Youtube in Nederland.

Op 4 oktober brengt Josylvio zijn vierde album ‘Gimma’ uit.

Updated: September 2019

Management

Contact:
info@lafoux.com

If you have any queries, please send a message and we will be in touch soon

Booking

AT BOOKINGS
Stefan Bruinsma
stefan.bruinsma@atbookings.com