Biography

Kevin de Gier a.k.a. Slowflowanimal (1994) heeft zijn eigen, unieke stijl van muziek maken. Zoals zijn alias al verklapt doet hij alles in zijn eigen tempo. De in Rotterdam geboren en getogen rapper van Nederlandse/Britse afkomst, rapt voornamelijk in de verhalende vorm. Hij schetst met woorden een beeld van hoe hij het leven om zich heen ziet en over wat hij zelf meemaakt.

Vanaf jongs af aan droomde Kevin van een voetbalcarrière en speelde hij in zijn kindertijd al op hoog professioneel niveau bij Excelsior Rotterdam. Vanaf zijn 16e levensjaar begon hij zich af te zetten van dit droompad en begaf hij zich vaker op straat om grenzen op te zoeken. Daar leerde hij een andere kant van zichzelf kennen die hem in de problemen bracht, maar ook energie en inspiratie gaf. In tegenstelling tot het bekende verhaal van een ‘artiest die ontdekt wordt’, liet Kevin niet lang op zich wachten en zorgde hij zelf voor zijn eigen ontdekking.

In een lokaal buurthuis in Rotterdam creëerde hij zelf een kans door dit toe te eigenen. Hij vroeg om een kans om zijn raps te laten horen aan de oprichters van Rotterdam Airlines. diezelfde avond werd hij teruggebeld en de rest van het verhaal is history.

In 2016 bracht Slowflow zijn debuutsingle ‘Op De Block’ uit featuring Emms en in datzelfde jaar ook zijn debuut EP ‘Kleine Versnelling’. Na een dag stonden alle 9 tracks in de Nederlandse Spotify Top 50. Zijn track ‘Waarom’ featuring Sevn Alias is inmiddels platinum, alsmede ook andere releases die op zijn naam staan. Zo heeft hij voor o.a. de volgende tracks een platina en/of gouden plaat mogen ontvangen: ’Beetje Moe’, ‘Als Ik Je Niet Zie’ (ft. Yade Lauren), ‘Gordelweg’, ‘Langzaam’ (ft. Lijpe), ‘Ik Kom Je Halen’ (ft. Josylvio, Idaly & Spanker) en ‘Ietsjes Later’.

1 van Kevin z’n meest toonaangevende shows was op WOO HAH festival in ’17, waarna de rapper onder meer werd geprezen door 3voor12 voor zijn strakke optreden. In januari 2018 bracht hij het nummer ‘Niet Alleen’ met Emms uit als een voorproefje van z’n album ‘Lente‘.

Kevin luidde 2020 in met een legendarische 101Barz sessie waarin hij met zijn kalme flows en verhalende lyrics rasechte hiphop laat horen. Dit was tevens de perfecte kickstart voor zijn meest succesvolle jaar tot nu toe. Voor maar liefst de derde keer op rij – na ‘Lente’ (2018), en ‘Vrij’ (2019) – wist hij opnieuw een nummer 1 album binnen te slepen met ‘Animal Stories’ dit is overigens het eerste project dat Kevin heeft uitgebracht via zijn eigen gelijknamige platenlabel Animal Stories, in samenwerking met Noah’s Ark.

Ook in 2021 zit Slowflow nog in een versnelling – van zijn twee Edison pop nominaties wist hij de award voor ‘Best Hiphop’ binnen te slepen, Animal Stories (album) is platina gegaan, en Kevin is nog steeds veel te vinden in de booth en ready voor een gloednieuw #slowflowseason.

Management

Contact:
info@lafoux.com

If you have any queries, please send a message and we will be in touch soon

Booking

MOJO
Hanneke de Jonge
H.de.jonge@mojo.nl

Latest releases

Latest videos