Biography

Tevin Irvin Plaate, alias Spanker, is een Amsterdamse hit producer. Hij is the guy achter de multi platina hits ‘Misschien Wel Hè’ van Cho, ‘Shutdown’ van rapformatie SFB en ‘My Love’ van Frenna, Emms en Jonna Fraser. Naast het leveren van hit producties voor singles, heeft Spanker exclusief diverse albums zoals ‘Geit’ van legendarische rapper Hef en ‘Knock Knock III’ (op één track na) van Cho geproduceerd.

Naast vele successen in Nederland, werkte Tevin ook samen met internationale hiphop/R&B-artiesten, zoals M.I.A.en Chris Brown. Overigens beperkt Spanker zich niet tot dit genre, door bijvoorbeeld ook samen te werken met DJ’s als Yellow Claw en DJ Snake. Echter, zijn dit niet de enige wereldwijd bekende namen waarmee hij de studio in dook. Samen met Cho en Stefflon Don produceerde Spanker de single ‘Popalik’, welke zelfs door Rihanna werd gebruikt in haar Savage x Fenty Fashion show (FW19).

Er zijn nauwelijks artiesten waar Spanker nog niet mee heeft samen gewerkt. Op zijn allereerste eigen project, ‘Ontbijten Met Champagne’, is dan ook vrijwel de volledige Nederlandse hiphop scene op de horen. Het album bevat tracks zoals o.a. ‘Bende’, ‘Money Long’ en ‘Vuurwerk’ en stond meerdere weken in de Nederlandse Album Top 100 charts. 2019 was een productief jaar voor Spanker waarin hij ruim 69 producties uitbracht. De gevierde producer had zowaar onmisbare contributies geleverd aan zeven nummer 1 albums, waaronder die van Hef, Idaly,Kevin, Chivv, Sevn Alias en Josylvio.

In datzelfde jaar weken Spanker zijn internationale producties verder uit dan alleen de VS, UK en Nederland. In september bracht hij samen met Murda en Turkse rapper Ezhel de track ‘AYA’ uit. ‘Bi Sonraki Hayatīmda Gel’ volgde hierna en beide singles regeerden direct de Spotify charts in Turkije. Inmiddels tellen de tracks tientallen miljoenen streams op Spotify en honderden miljoenen views op YouTube. Na deze releases nam Spanker een groot deel van de producties van het album ‘DOĞA’ van Murda voor zijn rekening.

Te allen tijde laat Spanker zien wat hij in huis heeft door bij iedere track zijn eigen sound te vernieuwen en verder te ontwikkelen. ‘Spanker Sessions’ is daar een mooi voorbeeld van. In een periode van slechts negen weken produceerde Spanker tien tracks tijdens Instagram Live sessies met gerenommeerde rappers in de Nederlandse hiphop scene. Inmiddels heeft Tevin meer dan 1 miljard streams op zijn naam staan, dit laat overduidelijk zien dat de producer nog altijd in topvorm is.

 

Updated: Juni 2020

 

Socials:

http://www.facebook.com/Spankitooo/

https://www.instagram.com/spanker/

https://twitter.com/spankitooo

Management

Contact:
info@lafoux.com

If you have any queries, please send a message and we will be in touch soon

Latest Releases

Latest Videos